Veel vaker een electrische fiets

Dat de electrische fiets tegenwoordig een enorm populair vervoersmiddel is, blijkt uit cijfers welke het CBS heeft vrijgegeven. Er is een verdubbeling in het aantal electrische fietsen welke er op de Nederlandse weg rijden, ten opzichte van vorig jaar.

Leeftijdsgroepen

Uit het onderzoek welke door het CBS is uitgevoerd komen er een aantal cijfers naar voren over het gebruik van de electrische fiets onder verschillende leeftijdsgroepen.

Tot 40 jaar

In de leeftijdsgroep tot 40 jaar is nu ongeveer 1% de eigenaar van  een zogeheten e-bike.

40 to 50 jaar

Bij de 40 jarigen is 5% in het bezit van een electrische fiets. Hier is al een stijgende lijn te zien en hebben er in deze leeftijdscategorie al veel meer mensen een e-bike.

50-jarigen

Opnieuw is hier een hoger aantal opvallend. 10% van de 50-jarigen heeft een electrische fiets. Dit is het dubbele van de 40-jarigen en er valt uit de cijfers op te maken dat een electrische fiets juist bij de wat ouderen zeer populair is.

Fiets verkoop

De verkoop van fietsen, de gewone hebben we het hier dan over, loopt al sinds jaren terug. Het was dan ook al gesteld dat de fiets aan populariteit inleverde. Met de electrische fiets, de e-bike, is het anders gesteld. De verkoop hiervan blijft juist stijgen.

Electrische fiets kopen

Er zijn verschillende merken welke electrische fietsen leveren. Deze kun je dan bij een tweewielerspeciaalzaak kopen of op een online fietswinkel. Velospecials fietsen is een online fietswinkel waar ze electrische dames- en herenfietsen verkopen. Voor vervoer in de stad is een (electrische)fiets ideaal.  Tevens zijn ze officieel ENRA dealer en kunnen nu bij aankoop van uw nieuwe fiets er een passende verzekering bij leveren. Bij een electrische fiets is dit wel aan te raden, een nadeel van de electrische fietsen is dat ze zeer gewild zijn. Met een verzekering zijn ze verzekerd tegen diefstal of schade.

WordPress Themes