Soorten scooterverzekeringen

Er zijn verschillende soorten scooterverzekeringen verkrijgbaar. De een betaald alleen schade die je aanbrengt bij derde, de ander betaald zelfs uit bij diefstal of vandalisme. De prijs die je voor een verzekering betaald kan enorm uiteen lopen, het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten voor je scooter.

  • WA verzekering: Een WA verzekering is de simpelste en verplichte verzekering. Deze scooterverzekering zorgt ervoor dat schade bij derde gedekt worden. Wanneer je een ongeval veroorzaakt zal de schade bij de ander dus uitbetaald worden. Denk hierbij aan blikschade, sleepkosten of zelfs medische kosten.
  • Aanvullende verzekering: De naam zegt het eigenlijk al. Deze verzekering heeft naast de WA kenmerken nog aanvullende dekkingen. Zo wordt vaak de schade aan je eigen scooter ook uitbetaald. Bij een ongeval zal de verzekering dus niet alleen betalen voor de schade bij een derde, maar ook voor de schade aan je eigen scooter. Je kunt de scooter dus laten maken en de verzekering betaald de gemaakte kosten aan de garage.
  • Diefstal verzekering: Een diefstal verzekering zorgt voor uitbetaling bij diefstal van je scooter. Wanneer je scooter gestolen wordt zal de verzekering vaak de dagwaarde van de scooter uitbetalen. Bekijk de polisvoorwaarden goed, want het uit te betalen bedrag kan vaak flink tegenvallen! Daarnaast is het vaak verplicht om je scooter met een gecertificeerd slot af te sluiten. Wanneer dit niet gebeurd heb je kans dat de verzekering de schade niet dekt.
  • All risk verzekering: Een all risk verzekering dekt alles wat je maar kunt bedenken. Schade aan derde, bij je eigen scooter of bij diefstal. Vaak dekt deze verzekering ook schade door ongelukken. Denk aan het per ongeluk bekrassen van je scooter. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden van je verzekering.

Denk dus goed na en weeg de voor en nadelen tegen elkaar af. En uiteraard ook de kosten!

WordPress Themes