Een autoverzekering afsluiten

Bij het aanschaffen van een auto hoort natuurlijk ook het afsluiten van een passende autoverzekering. Veel mensen sluiten maar één van de vele autoverzekeringen af, maar hebben werkelijk geen idee wat deze verzekering precies inhoudt. Het is verplicht om met een autoverzekering te rijden en daarom zullen wij u informeren over het afsluiten van een autoverzekering en wat hier allemaal bij komt kijken. Heeft u al een passende verzekering afgesloten? Zo niet, lees dan snel verder onder het kopje, De passende verzekering.

De passende verzekering

Gaat u opzoek naar een geschikte en passende verzekering? Dan zijn er een aantal aspecten waar u op moet letten. Allereerst moet u de keuze maken tussen de verschillende aangeboden verzekeringen. Zo kunt u kiezen voor een WA-verzekering. Dit houdt in dat u verzekerd bent voor de schade bij een ander, maar niet de schade aan uw eigen voertuig. Er bestaat ook een WA + diefstal verzekering. Dit houdt hetzelfde in als een normale WA-verzekering, maar u bent dus ook verzekerd voor de eventuele diefstal van uw auto. De beste en meest dekkende verzekering die er is, is de allrisk verzekering. Dit houdt in dat uw verzekerd bent voor schade bij een ander, diefstal, maar ook schade aan uw eigen voertuig. Hiervan is natuurlijk de premie het hoogst van de drie verschillende verzekering. Dit type verzekering is eigenlijk alleen aantrekkelijk wanneer u een auto heeft die een hoge aanschafprijs had en dus in het duurdere segment valt.

Hoogte van de maandelijkse premie

Veel mensen schrikken van de prijs van een autoverzekering. Dit kan in sommige gevallen ook wel kloppen, want de hoogte van de maandelijkse premie hangt van een aantal factoren af. Zo zal er gekeken worden naar de aanschafwaarde van de auto, het verbruik van de auto en de cijfers van het aantal gestolen auto’s in hetzelfde segment. Aan de hand hiervan zal er een premie worden opgesteld. Wij raden u aan om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kan nog wel eens enorm schelen qua kosten. Het berekenen van uw autoverzekering kan ook zeker geen kwaad, want hierdoor heeft u een inschatting van de kosten die u maandelijks zal gaan maken. Ga niet voor de eerste de beste en kijk wat voor u de beste verzekeraar is. Ga ook eens na of u in het verleden al schadevrije jaren heeft gereden. Dit kan nog wel eens enorm gaan schelen in de kosten.

WordPress Themes